Özel'in emekliliğe zorlanan korgeneral Tevfik Algan'ı savunarak TSK'daki komutanları eleştirmesine Erdoğan'dan yanıt geldi: "Ne tuttuğu yol yoldur, ne de üslubu nezakete uygundur".
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda CHP lideri Özgür Özel’e sert sözlerle yanıt verdi
“Sayın Özel'in ne tuttuğu yol yoldur, ne de üslubu nezakete uygundur” diyen Erdoğan, Özel’e “Başkomutan olarak sana sesleniyorum: Ayaklarını denk al, denk almazsan denk getirmesini biz biliriz” sözleriyle seslendi.
CHP lideri partisinin dün gerçekleşen grup toplantısında 5 teğmenin ihracı kararına şerh koyduğu için görev değişiklikleriyle emekliliğe zorlanan Korgeneral Tevfik Algan’ı gündemine almıştı.
Erdoğan bu açıklamalardan “Kahraman ordumuzun komuta kademesiyle ilgili kullandığı seviyesiz, sorumsuz ve saldırgan ifadeler” diye söz etti.
“Çok ama boş konuşuyor”
Cumhurbaşkanının açıklamalarının tehdit içeren ilgili bölümü şöyle:
“Türkiye'nin ana muhalefet partisi adına her gün daha utanç verici bir skandal patlak veriyor. Ya sizin hiç mi düzgün işiniz olmaz? Hiç mi hukuka, ahlaka uygun icraatiniz olmaz? Hiç mi şaibesiz adımınız olmaz? Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partiyi düşürdüğünüz halden hiç mi utanmıyorsunuz?
"Sayın Özel, milletin kürsüsünü önüne gelene sataştığı polemik kürsüsüne çevireceğine yüzü varsa çıksın bunlara bir cevap versin. 'AK Parti'nin millete hizmet davasında bende varım' diyenlere çamur atacağına, şaibe ve usulsüzlük iddialarını cevaplandırsın.
“Para kulelerini, şişirilmiş konser faturalarını, akraba çiftliğine dönüştürdükleri belediyelerdeki sahtekârlıkları açıklasın. Çok konuşmakta ama boş konuşmaktadır! Sayın Özel'in ne tuttuğu yol yoldur, ne de üslubu nezakete uygundur! Kahraman ordumuzun komuta kademesiyle ilgili kullandığı seviyesiz, sorumsuz ve saldırgan ifadeler bunun son örneğidir. Başkomutan olarak sana sesleniyorum: Ayaklarını denk al, denk almazsan denk getirmesini biz biliriz!”
"Dava açacağız"
"Gereği neyse, ben de komuta kademesini toplayacağım, bunlara davayı açacağız. CHP Genel Başkanı ne kadar erken kendine gelirse o kadar iyi olacak. Diğer türlü Bay Kemal'i götüren çanlar, kendisi için çalmaya başlayacaktır.
"Bunların kendileri dışında kimseye bir faydaları yok. Bu manzara, nasıl bir vebal olduğumuzu bize bir kez daha hatırlatıyor. Biz büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçeğe dönüştürme mücadelesini veriyoruz. Biz bu milletin umuduyuz. İstiklalinin güvencesiyiz.